100% POLYESTER & MOOSE GALLERY

Na even tijdelijk op Zwaanshals 251A gezeten te hebben -en waar ze nog steeds open is- zal vanaf de dag na Sinterklaas alles nog beter zijn daaro op de Zwaanshals, want:

Op 6 december openen MOOSE galerie en 100% Polyester hun deuren op Zwaanshals 333 in Rotterdam. Eindelijk is MOOSE galerie terug van weggeweest. De galerie sloot haar deuren ruim anderhalf jaar geleden aan het Haringvliet en nu volgt de lang geplande opening op een nieuwe lokatie. Het pand bestaat uit twee voormalige winkelpanden, die gedeeld zal gaan worden met de vintage kleding winkel 100% Polyester. Eigenaar Fleur Kolk heeft besloten haar beide passies kunst en vintage te combineren door dit keer een dubbel pand te huren. ‘Het gebied rondom de Zwaanshals is zich op dit moment aan het ontwikkelen als een nieuw winkelgebied voor creatieve ondernemers en daardoor uiterst geschikt voor een nieuwe start’, aldus Fleur Kolk.

100% Polyester is een gespecialiseerde vintage kledingzaak. Eerder opende Fleur samen met haar toenmalige partner Petra Liguira een vintage winkel onder de naam Peek a Boo op de Pannekoekstraat. Na 13 maanden hebben ze besloten de zaak op die lokatie te sluiten en individueel hun passies verder te ontwikkelen, wat voor Fleur resulteerde in webwinkel shopvintage.nl en nu dus ook een nieuwe winkel.

In 2006 begon Fleur met partners het kunsttijdschrift MOOSE magazine. Onlangs lanceerde zij de derde editie van dit tijdschrift. Na lang afwegen leek het nu het moment om alles te laten samenkomen en één lokatie te zoeken voor alle activiteiten. Op 6 december is het zover met de opening van MOOSE galerie en 100% Polyester op de Zwaanshals.

Voor de opening van MOOSE galerie zal de Rotterdamse kunstenaar Robert Rosenau de openingstentoonstelling verzorgen. Rosenau zal een selectie van collages en tekeningen tonen.

Opening: Zaterdag 6 december van 16:00 – 19:00 uur
Zwaanshals 333A-C, Rotterdam