Dit MOOSE ff weer…

moose3.jpg


Na een stop van anderhalf jaar komt op 9 mei de derde editie van het kunsttijdschrift MOOSE uit. MOOSE heeft een groei doorgemaakt. De derde editie telt maar liefst 108 pagina’s, verdeeld over vijftien kunstenaars die samen een gevarieerd beeld geven van de hedendaagse kunst en streetart scene.

Editie #3 van MOOSE magazine toont werk van en interviews met nationale en internationale kunstenaars die zich laten inspireren door graffitikunst, de straat, illustratie, strip- en popcultuur. Dit zijn: Silvia B (NL), Antistrot (NL), Caroline Hwang (US), Andrew Pommier (CAN), Andy Jenkins (US), Brad Downey (US), Niels Post (NL), Delta (NL), Faile (US), Kime Buzzelli (US), Martin Klimas (GER), Bob Gibson (UK), Mitsy Groenendijk (NL), Jesse Marlow (AUS) en Mark Khaisman (Ukraine).

De kunstenaars zijn zo geselecteerd dat er een interessante mix van disciplines en media- en materiaalgebruik ontstaat. Kunstenaar Mark Khaisman woont in de Verenigde Staten maar is afkomstig uit de Ukraine. Zijn werk bestaat uit lagen bruine tape waar hij zeer gedetailleerde werken uit opbouwt. Delta is een kunstenaar uit Den Haag die al in 1986 zijn eigen graffiti crew oprichtte. Inmiddels geldt hij als een van de pioniers van de Nederlandse graffiti scene. Zijn werk heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld naar een meer ruimtelijkere stijl in de vorm van sculpturen en installaties. Andy Jenkins is afkomstig uit de skateboard scene en alom gerespecteerd als kunstenaar, zowel binnen deze scene als ver daarbuiten. Ook de streetart ontbreekt niet in MOOSE magazine #3, met onder andere Brad Downey, Faile (het collectief uit Brooklyn), maar ook de Rotterdamse kunstenaar Niels Post die een deel van zijn inspiratie van de straat haalt, zoals het project waarbij hij een brievenbus ophing op de Erasmusbrug in Rotterdam. Natuurlijk wordt ook dit keer aandacht besteed aan ouderwetse handwerktechnieken, met het werk van kunstenaar Caroline Hwang. Aan de hand vandeze selectie geeft MOOSE wederom een gevarieerd beeld van de kunst en streetart scene op dit moment.

MOOSE magazine #3 wordt op 9 mei om 20.00 uur gelanceerd bij Tin Tin’s sigarenbar op Mauritsstraat 1b. Wees welkom!

www.hellomoose.nl