in de gloria

Ik was onlangs een avondje aan het tekenen en gek doen met de meisjes van Transister (die sinds kort hier een myspace ‘onderhouden’). Niet alleen hebben ze me kennis laten maken met immens grappige comedians, ze namen me ook mee op een trip down memory lane met Jacobse en van Es (samen voor ons eigen, laat de rest de rambam krijgen) die uitleggen wat Bamzaaien ook weer is en hoe geniaal Theo en Thea zijn.
Voor dezen van u niet familiair met de komische stijl-oefeningen van Theo & Thea: Arjan Ederveen en Tosca Niterink deden in de jaren ’80 van de vorige eeuw niets fout voor dezen van mijn generatie! Zie ook bovenstaand bewijs van hun vakmanschap. Geweldig ook dat ik heel klein was en Theo en Thea tussen de enorme voortanden en al die goeie grappen door wanhopig amateuristisch vond, terwijl ik nu –nu ik geen tien, elf of twaalf meer ben– pas zie hoe goed ze echt waren! de ene subtiele woordgrap na de andere vliegt voorbij en het acteerwerk is van een enorm hoog niveau. Check bovendien die leader nog eens goed, hoe geniaal kan je zijn?!?
Later, in Kreatief met Kurk-tijden (waarvan ik het basisboek nog altijd in mijn bezit koester) maakten ze onder anderen een geweldige parodie op Burton & Taylor in de tragi-komische sketch ‘Who’s afraid of communicatie’. Zie dat zitten!

One Comment

  1. Posted March 3, 2008 at 7:26 am | Permalink

    Graag zou ik je ook nog even willen attenderen
    op de tamelijk geniale acteerprestatie van Marco Bakker in de film:
    “Theo en Thea en de ontmaskering van het tenenkaasimperium.” Jus!