wat een feesten!

Het rare aan de december feestmaand is wat mij betreft dat je nog zo’n hekel kan hebben aan buitenproportioneel consumentisme of het brainwasherige ‘I’ll be home for christmas’ dat eerst op de schoenenafdeling van de Bijenkorf, vervolgens in de Albert Heijn en dan nog eens in de videotheek je hersenschors binnensijpelt, je krijgt toch heel erg veel zin in al dat gedoe en zelfs in het aanschaffen van een presentje voor de een of de ander. Ik heb dit jaar nota bene een cadeau besteld via marktplaats, omdat de verschijningsvorm waarin dit produkt tegenwoordig op de planken belandt gewoonweg niet te pruimen is. Sommige dingen moeten nu eenmaal NOOIT gerestyled worden. Ik noem een Albert Heijn eigen merk hagelslag met die guitige harlekijn aan alle vier de zijkanten van het pak (op een rode achtergrond betekent ‘puur’ en op een blauwe is ‘melk’). Het goede van dit ontwerp is dat ik er niet eens een afbeelding van hoef te laten zien. U weet wel over welke ik het heb. Man! Wat een gaaf ding, daar kan wat mij betreft geen ontwerp dat ik de laatste twintig jaar heb gezien tegenop. Vooral omdat het ook geen ruk met hagelslag te maken had behalve dat hagelslag behalve lekker ook leuk is.

Nu kom ik op dit alles omdat ik u graag een afbeelding wilde laten zien van mijn ontwerp voor de ‘Snap Je’ sinterklaas-editie van vorig jaar. Ik kwam ’m toevallig tegen bij het transporteren van mijn oude documenten naar mijn nieuwe computer, een klus die net zo tijdrovend als leuk is. In elk geval, Snap Je was een soort van Hip-Hop meets pop feest waar raciaal duiden een soort gimmick was die net zo goed bij de identiteit van het feest hoorde als bij de neger die het organiseerde. Jammer genoeg kon Nathan (AKA Bradda Bass) de flyer dit keer niet helemaal op zijn waarde schatten of was hij een beetje bang voor ‘reakties’ (reactionaire blanken die Pernis op wilden blazen?) en heeft hij de flyer nooit laten drukken. Jammer… Ik vind ’m desalniettemin leuk genoeg om hier even onder de aandacht te brengen.

2 Comments

 1. Posted December 15, 2008 at 2:53 pm | Permalink

  Geniale verpakking. Hij zat nog goed in m’n geest gebrand maar ik vroeg me gelijk fa. Waar is deze verpakking. Weg dus vervangen door deze:
  http://www.roodbergen.com/hagelslag/ah400mpg1005.jpg

  Doe mij deze maar weer terug:
  http://www.roodbergen.com/hagelslag/ah400mpg0791.jpg

 2. Posted December 15, 2008 at 5:55 pm | Permalink

  Sommige mensen kunnen nu eenmaal niet tegen een gebbetje.