Yellow Pages

Van 13 maart t/m 25 april exposeer ik bij MOOSE. Onder de titel Yellow Pages laat ik een serie van 28 zeefdrukken zien, waarbij de kleur geel centraal staat, gekoppeld aan de diverse filosofische discussies over het denken waar de ismes welig woelen.

Het lijkt erop dat er meer -ismes zijn dan filosofen. -Isme is een veel gebruikte aanduiding voor concepten, systemen, leefwijzen, georganiseerde activiteiten, ideologieën, artistieke stromingen en andersoortige fenomenen. Zo heb je in de tentoonstelling ismes zoals Dinosaurism, Partnerism, Urbanism, Renaissancism, Oceanographism, Monarchism, Mathematism, Cosmism, Transportism, Clonism en vele anderen.

De kleur geel is een primaire kleur, maar geel is bijvoorbeeld ook de officiële kleur van Vaticaanstad. Hoewel de kleur geel centraal staat, komt zwart –wat eerder gezien moet worden als het ontbreken van licht– ook in alle zeefdrukken voor die ik speciaal voor deze tentoonstelling heb gemaakt. De combinatie geel met zwart staat in de natuur voor gevaar. Deze combinatie zie je bijvoorbeeld bij de bij en de wesp. Ook sommige gifslangen bezitten deze kleurcombinatie.

In de 28 zeefdrukken –wat tevens een perfect getal is en het aantal dagen waarin de maan om de aarde draait– laat ik vol met ironie en rebussen mijn eigen filosofie zien; oftewel mijn wereldbeeld.

Opening: vrijdag 13 maart van 19:00 tot 22:00
Meer info?