Caralho, wat lekker!

frangoooooo

Woohoo! Bij ons om de hoek op de Binnenweg zit, sinds een half jaartje of zo, Paladar (smaak op z’n Portugees), een take-away waar de allerlekkerste Portugese gerechten en wijnen voorradig zijn. Ik ben een keer in Portugal geweest, of eigenlijk een aantal keren, en ben sindsdien fan van het land en diens keuken (net als iedereen trouwens, Portugal is nu niet bepaald Guam, of een of ander obscuur eiland in de Pacific)…

In elk geval, waan uzelf voor een momentje in de back alleys van Porto (waar gerechten standaard met een stuk of tien koolhydratenbommen geserveerd worden; ‘alstublieft, uw Bacalhau met patat met rijst met brood met gekookte aardappeltjes’), of aan een lekker warme lunch in de Bairro Alto waar de heerlijkste gebraden Frangos je om de oren vliegen. ‘Toe’ hebben we Pastéis de Nata (zie foto). Helaas is er nog geen Caldo Verde te krijgen, maar ik ga wel ’s een beetje druk uitoefenen. Daar zijn we toch buren voor?

Ze zitten als gezegd op de Nieuwe Binnenweg, op de hoogte van het Wester Paviljoen (waar vroeger de Jamaicaanse snackbar zat), maar wil je dat nog wel eens even zelf uitmaken, dan zitten ze ook nog eens op het internet, een medium dat steeds meer aan geloofwaardigheid wint en binnen nu en tien jaar ongetwijfeld nog populairder is dan teletext.